Άννα Ταμπαξή

cross

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2001 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού "Ραλλού Μάνου" και έκτοτε δίδαξε μπαλέτο, μουσικοκινητική αγωγή και σύγχρονο χορό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές του σύγχρονου χορού όπως : Constanza Macras, Wayne Parsons, Ayman Harper ,Toula Limnaios, Niv Shienfield, Richard Siegal, Amanda Miller, Christina Rizzo, Trina Thompson, Lisa Race, Kit Johnson, Sasha Roubishek, Wim Vandekeybus, Katja Wachter, Αντώνης Φωνιαδάκης, Κωnσταντίνος Ρήγος, Ερμής Μαλκότσης, Μιχάλης Ναλμπάντης, Γιάννης Μανταφούνης, Ρούλα Κουτρουμπέλη κ.α.
 
Ως χορεύτρια συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων με διάφορες ομάδες χορού, στα πολιτιστικά δρώμενα της Ολυμπιακής περιόδου, στο 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού, στο 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού στην Λεμεσό της Κύπρου, στο 1st Balkan Performing Arts στην Θες/νίκη, στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας και στο Art is Hard Festival στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με την παιδική θεατρική ομάδα "Πεφταστέρι" δημιουργώντας χορογραφίες για το έργο του Β. Μαυρογεωργίου "Το Βέλος που δεν Πληγώνει". Είναι συν-ιδρύτρια της ομάδας σύγχρονου χορού "Sub Rosa " με την οποία συνεχίζει να πειραματίζεται και να ερευνά την κίνηση. Η πρώτη τους παραγωγή «Maybe to die, maybe to Dream» παρουσιάστηκε στο θέατρο Altera Pars στις 30-31/5/2012. Η ομάδα συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό του Κινητήρα με θέμα " Πόσο ρατσιστής είσαι?" με το έργο " Monster In Time", το οποίο βγήκε δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού.
 
Η αγάπη της για την κίνηση, την σωματογνωσία και τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της ενέργειας την οδήγησαν αρχικά, στην  τέχνη Kung Fu (υπήρξε μαθήτρια του Si Fu Π.Δερβέντη) και έπειτα στο μονοπάτι της γιόγκα. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga 500h από την  Yoga Alliance, έπειτα από την συμμετοχή της σε  δυο κύρια εκπαιδευτικά προγράμματα για δασκάλους, 200h N.Y.S.Y Teacher Training, με κύρια εκπαιδεύτρια την Βιβή Λέτσου και  ειδίκευση στο Bhakti Urban Flow με τον Rusty Wells (2009) και  "Advanced Sadhana Training 300h" με εκπαιδευτή τον Μιχάλη Φιλίνη, στούντιο Ghyta (Ιούνιος 2014).
 
 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Χρήστο Χαρικιόπουλο (Hatha Yoga), με την Σουάμι Νιρβικάλπα και την Βιβή Λέτσου (Healing Yoga Weekend), Pau Castellsague (Acro Yoga), Simon Park (Liquid Yoga), Michael Fukumura (Anusara Yoga), Petro Haffenrichter (Vinyasa Kramah), Leslie Kaminoff-Better Backbends through breathing, Simon Borg-Olivier- Yoga Synergy, S.Vedamurti-Yoga Nidra κ.α.
 
Εκπαιδεύτηκε στην Παραδοσιακή Ταυλανδέζικη Μάλαξη (Traditional Thai Massage) με εκπαιδευτή τον κ. Ανδρέα Κωτσόπουλο.
 
Τον Δεκέμβριο του 2012, ίδρυσε το YOGArt, ένα χώρο στον οποίο μπορεί να εξασκείται, να διδάσκει, να μελετά και να μοιράζεται τις όποιες καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές της αναζητήσεις.
 
 

nadiacv_logo.jpgannou_500.jpg

Νάντια Ταμπαξή

cross

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο από τεσσάρων χρονών και συνέχισε μέχρι την ηλικία των δεκαοχτώ όπου και πέρασε στην Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου. Την ίδια περιοδο πέρασε και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας όπου και αποφοίτησε επιτυχώς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με πολλές τέχνες όπως capoeira, contemporary dance (limon technique), freestyle dance,jazz και belly dance. Εκεί ανακάλυψε και τη γιόγκα το 2002 στο κέντρο Satyananda και από τότε δεν έχει σταματήσει να ασκείται σ΄ αυτή, ενώ ο ενθουσιασμός και η αγάπη της έγιναν δυνατότεροι με την πάροδο των χρόνων. Κατέχει πτυχίο 200 ωρών της Hatha Yoga αναγνωρισμένο από τη Yoga Alliance, από το NYSY Studios της Αθήνας με δασκάλα τη Βιβή Λέτσου με εξειδίκευση στην Bhakti Urban Flow με τον Rusty Wells. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει και εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια ποικίλου περιεχομένου σχετικά με τη πρακτική, τη διδασκαλία και τη φιλοσοφία της γιόγκα με στόχο τη διερεύνηση των γνώσεων της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και τάξεις με τους: Todd Tessen,Desiree Rumbaugh, Sianna Sherman, John Friend, Sue Elkind, Michael Fukumura, Todd Norian, Martin Kirk (Yoga Anatomy), Emil Wendel, Vicky Howie, Dylan Bernstein (Ashtanga), David Lurey, Pau Castellsague (Acro Yoga),Petros Haffenrichter (Vinyasa Kramah, Έλενα Μουρατίδου) κ.α. Διδάσκει hatha, aerial, prenatal και kids Yoga.

nadiacv_logo.jpg

Χάρης Παπαπέτρου

cross

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε για 13 χρόνια στο Λονδίνο όπου σπούδασε, έκανε το διδακτορικό του και εργάστηκε στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής. Το 2001 επέστρεψε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα.

Η γυμναστική αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του και το 2012 ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα. Γρήγορα συνειδητοποίησε τα οφέλη της πρακτικής  και αποφάσισε να εμβαθύνει στην πρακτική και τη φιλοσοφία της γιόγκα. Το 2016 ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση 200 ωρών στο YOGArt με δασκάλα την Ιωάννα Ταμπαξή, και απέκτησε πτυχίο πιστοποιημένο από τη Yoga Alliance. Από τότε συνεχίζει την πρακτική και τη μελέτη της γιόγκα, την παρακολούθηση σεμιναρίων και τη διδασκαλία.
Βίκυ Παπασιδέρη

cross

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας.

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αλλά και με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Η γιόγκα μπήκε στη ζωή της πριν 6 χρόνια ύστερα από ένα ατύχημα το οποίο την κράτησε μακριά από τις μέχρι τότε δραστηριότητες της. Μέσα από τη συνεχή πρακτική και μελέτη πάνω στη φιλοσοφία της γιόγκα ανακάλυψε το μονοπάτι που ως τότε αναζητούσε. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Hatha Yoga 500 ωρών του Ghyta Yoga School δίπλα στον Μιχάλη Φιλίνη.

Σήμερα συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της μέσα από την διδασκαλία, την καθημερινή πρακτική, τη μελέτη κειμένων πάνω στην τέχνη & φιλοσοφία της γιόγκα, καθώς και μέσα από την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων δίπλα σε αναγνωρισμένους δασκάλους.

Ιωάννα Πάσσαρη

cross

Η Ιωάννα Πάσσαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε κλασικό και μοντέρνο χορό ενώ παράλληλα και την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας. Λίγο αργότερα απέκτησε βιώματα της γαλλικής κουλτούρας μένοντας στη γαλλία για σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετέπειτα , το 2002, φοίτησε στο τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2007.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της για τα μαθήματα χορού όλο και μεγάλωνε με αποτέλεσμα την επιτυχή της εισαγωγή της στην επαγγελματική σχολη χορού Ραλού Μάνου. Ασχολήθηκε με διαφορα είδη χορού όπως μπαλέτο, τζαζ, φλαμένκο και διάφορες τεχνικές σύγχρονου χορού( graham, cunningham, limon, release). Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει ασχοληθεί με το γαλλικό θέατρο από το μεσαίωνα έως τα νεότερα χρόνια. Το 2011 δημιούργησε μαζί με την Χριστιάννα Κούλουμα την χοροθεατρική ομάδα moving flowers. Η ομάδα αυτή θα κατέβει δύο φορές στο φεστιβάλ νέων Ελλήνων χορογράφων με τις παραστάσεις "Multicolored Fantasy" και "Miluines". Η ενασχόληση της με το σώμα την οδήγησε στη ανάπτυξη της τεχνικής barre a terre και της διδασκαλίας αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το pilates (mat & όργανα). To 2014 aποφοίτησε από το studio Artaction ως professional pilates instructor και έχει ασχοληθεί κυρίως με την θεραπευτική πλευρά της μεθόδου.