title_vector.jpg Νους Θαλασσινός: Παρουσίαση βιβλίου της Ιωάννας Ταμπαξή

Αγαπητοί φίλοι,

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 18 Μαιου στις 19.00 στην παρουσίαση του βιβλίου “Νους Θαλασσινός” της Ιωάννας Ταμπαξή από τις εκδόσεις ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ Δημήτριος Βασιλειάδης και η φιλόλογος Μαριλένα Τσικίνη. Μετά το πέρας της ομιλίας θα υπάρξει ζεστό τσάι και χορτοφαγικά εδέσματα.

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΩΣ ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η ποιητική γραφή του βιβλίου αυτού είναι ο συγκερασμός πολλών μορφών δημιουργικότητας. Ο χορός, η ζωγραφική, η παρατήρηση, ο διαλογισμός και ο φιλοσοφικός στοχασμός απολήγουν στην γραφή ως όψεις του Είμαι. Η Ιωάννα Ταμπαξή με την διάταξη των ποιημάτων της θέλει να εναρμονίσει αυτές τις όψεις τις δημιουργικότητας σε ένα ποιητικό σώμα που είναι και ένας χώρος περιδιάβασης ανοιχτός σε πολλαπλές αναγνώσεις. Ακούει κανείς στην στοχαστική φωνή των ποιημάτων τον απόηχο από τις Βέδες και τις σούτρες των Ινδικών φιλοσοφικών κειμένων. Κυρίως όμως συναντά, ο αναγνώστης το καταστάλαγμα της πιο μύχιας προσωπικής εμπειρίας που τείνει στο απρόσωπο και το άχρονο.
Νίκος Παυλάτος

Θα χαρούμε πολυ να είστε εκεί! .


title_vector.jpg YOGArt Summer Retreat, 28-30 Ιουνίου

Φέτος το καλοκαίρι το YOGArt πάει για γιόγκα και χαλάρωση στην μοναδική “Cherryland” ή αλλιώς “Αγρόκτημα Φωκαέων“, 2 ώρες από Αθήνα στην ορεινή Αχαΐα, μόλις 15 λεπτά από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού. Μέσα σε έκταση 35 στρεμμάτων, σε υψόμετρο πάνω από 700μ. Θα μείνουμε σε πανέμορφους παραδοσιακούς ξενώνες με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα της ελληνικής γης και το ξύλο. Για 3 μέρες θα μένουμε μέσα σε φύση από πλατάνια, βελανιδιές, τρεχούμενα νερά και οπωροφόρα δέντρα, αφουγκράζοντας το κελάρυσμα του νερού, το κελάηδημα των πουλιών και τους ψιθύρους της φύσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί στους τελικούς συμμετέχοντες. Η ομάδα θα είναι μικρή (11 άτομα) κλείστε από τώρα τη θέση σας. Οταν κλείσει η ομάδα θα συνεννοηθούμε για το πως θα μοιραστούμε στα αυτοκινητα.

Κόστος συμμετοχής 230ευρώ. Περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις, 2 δείπνα & 2 brunch, 4 μαθήματα γιόγκα. Η κράτηση ισχύει έπειτα από προκαταβολή 100 ευρώ μεχρι το αργότερο 22 Μαίου.

Επικοινωνία και κρατήσεις:
info@yogartpagrati.com
nadez1984@yahoo.gr
Facebook messenger YOGArt or Nadia Tabaxi
Viber 6976308054 (Νάντια)


title_vector.jpg YOGArt New Year's Gathering invitation

Ας είναι όλα τα πλάσματα ευτυχισμένα!
Αδύναμοι ή δυνατοί, με μεγάλη, μεσαία ή μικρή περιουσία,
μικροί ή μεγάλοι, ορατοί ή αόρατοι, κοντινοί ή μακρινοί,
ζώντες ή εν αναμονή να γεννηθούν, είθε να είναι όλοι ευτυχισμένοι!
Είθε κανείς να μην ψεύδεται ή να περιφρονεί οποιοδήποτε πλάσμα οπουδήποτε.
Είθε κανείς να μην ευχηθεί κακό για κανένα πλάσμα από θυμό ή από μίσος!
Ας περιβάλλουμε με στοργή όλα τα πλάσματα, όπως μια μητέρα το μοναχοπαίδι της.
Είθε οι τρυφερές μας σκέψεις να γεμίσουν ολόκληρο τον κόσμο, -επάνω -κάτω-πέρα,
Χωρίς όρια-μια απεριόριστη καλή θέληση προς όλο τον κόσμο.
Απέραντη, Ελεύθερη από το μίσος και την έχθρα!

(Πρώιμο βουδιστικο ποιήμα)

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε και μας υποστηρίζετε με την συνεχή παρουσία και μοναδική ενέργεια σας, προσφέροντας μας δύναμη να προχωρήσουμε το έργο μας που όλο και πιο δύσκολο φαντάζει αυτή την εποχή της ανταγωνιστικότητας και του ταχύ ρυθμού επιβίωσης.

Με χαρά προσκαλούμε τα μέλη μας (νυν & μέλλοντα), το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 12.00 για ένα μοναδικό συνεργατικό μάθημα partner yoga κόβοντας ύστερα την πίτα μας και προσφέροντας "ένα μήνα απεριόριστα μαθήματα" στον τυχερό που θα βρει το φλουρί!

Προτείνουμε ο καθένας από εσάς να φέρει κάτι που αγαπά και εκφράζεται μέσα από αυτό πχ. ένα ποιήμα, ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, ένα αντικείμενο, οτιδήποτε δύναται να προσφέρει στην ομάδα εκείνη την στιγμή με στόχο να βιώσουμε την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα αλλά και την μαγεία της διαφορετικότητας μέσα στην ενότητα.

Ανυπομονούμε γι αυτή τη μάζωξη όπου θα επικοινωνήσουμε και θα μοιραστούμε πράγματα και ιδέες, πίνοντας ένα ζεστό απολαυστικό τσάι!

Κρατήστε τη θέσης για να υπολογίσουμε το μέγεθος της πίτας.:
Ε-mail: info@yogartpagrati.com και nadez1984@yahoo.gr
Facebook messenger YOGArt or Nadia Tabaxi
Viber 6976308054 (Νάντια)

Με αγάπη,
Άννα & Νάντια
για το YOGArt


title_vector.jpg Healing Sound Bath, 15/12/2018, 19.00

Όπως κάθε τι στο σύμπαν, το σώμα μας δονείται... Θεραπευτικές δονήσεις θα μας συντονίσουν, θα απελευθερώσουν μπλοκαρίσματα από όλα τα επίπεδα και θα μας συνδέσουν ξανά με ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτή την περίοδο της ζωής μας. Η δόνηση του θεραπευτικού ήχου εισέρχεται αμέσως στα κύτταρά μας, στα ζωτικά όργανα και στην ψυχή μας με ένα ήπιο αλλά δυναμικό τρόπο.

Αρχίζοντας με εξισορροπητικές αναπνοές, προετοιμάζουμε το νου και το σώμα μας για ένα βαθύ εσωτερικό ταξίδι στο χώρο της ψυχής μας. Το νοητικό παραμερίζεται για λίγο και μια βαθιά αλλαγή βιώνεται χωρίς δική μας προσπάθεια. Θα βυθιστούμε στους ήχους των μάντρας, του φλάουτου, της άρπας, του γκονγκ, των singing bowls...

Αυτή η συνεδρία θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε συναισθηματικούς και νοητικούς κόμπους, θα οδηγήσει το σώμα προς την αυτοΐαση, θα μεταμορφώσει τη δόνησή σας και θα εξυψώσει το δυναμικό σας!

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε την αναπνοή του θεραπευτικού ήχου!

Shrouti, singing bowls, vocals, wind chimes : Lana Makhavik

Shakuhachi, Gongs, singing bowls, Harp : Γεράσιμος Δημοβασίλης

Η Lana Makhavik διδάσκει γιόγκα και διαλογισμό από το 2008 και ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, Αγιουρβέδα και Κινησιολογία. Τα σεμινάρια και τα μαθήματα της είναι θεραπευτικά και δημιουργικά. Η μουσική και ο ηχοθεραπεία είναι αναπόσπαστο μέρος των συνεδρίων και της ζωής της. Οργανώνει ταξίδια χαλάρωσης και ευεξίας σε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας και πιστεύοντας ότι κοντά στην φύση οι άνθρωποι μπορούν να αφυπνίσουν τον δημιουργικό εαυτό που έχουν μέσα τους. “Ολοι έχουμε θεϊκές ικανότητες και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τις ενεργοποιήσουμε πάντα με πολύ αγάπη και φως! Ας γίνουμε συνδημιουργοί του καλύτερου μέλλοντος του πλανήτη μας.”

Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και ήδη από την εφηβεία συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μαθητεύσει με τον Δημήτρη Ψύχα στη σχολή μουσικοθεραπείας του Ωδείου Όπερα. Το 2002 ξεκίνησε την εκμάθηση του παραδοσιακού ρεπερτορίου του Ιαπωνικού φλάουτου shakuhachi, το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα και σε συνεδρίες μουσικοθεραπείας-ηχοθεραπείας, παράλληλα με όργανα όπως οι Θιβετανικές ηχογαβάθες, το γκονγκ, η κέλτικη άρπα κ.α. Επίσης είναι μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Atene Daiko, ασχολείται με το Ζεν διαλογισμό και παράλληλα διδάσκει την τέχνη του Γιάνγκ στυλ του Τάι Τσι Τσουάν.

Ποσό εισφοράς: 20€
RSVP: info@yogartpagrati.com
6976308054 Nadia


title_vector.jpg Yogart Summer Retreat

Καλοκαιρινή εκδρομή 
με το YOGArt 
Β.Εύβοια, Ροβιές
Ξενώνας “Ελαιώνας”
22-24 Ιουνίου

Ένα τριήμερο αναζοωγόνησης με πρακτική εστιασμένη στο στοιχείο του νερού (ροή), χορτοφαγική διατροφή και πολύ ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και χαλάρωση στην καταπράσινη Β. Εύβοια (2ωρες από Αθήνα). Τη φιλοξενία προσφέρει ο ξενώνας "Ελαιώνας", ένα μικρό ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση βραβευμένο με “Green Key”. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, περιτριγυρισμένο από έναν ελαιώνα, δύο βήματα από τη θάλασσα. 


Το πακέτο περιλαμβάνει: 
- 4 μαθήματα γιόγκα, 
- 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 
- 2 πρωινά γεύματα και 2 βραδινά.

Όταν οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές θα δοθούν οι οδηγίες, το πρόγραμμα και το μενού.

Κόστος συμμετοχής: 195 ευρώ* 
(προκαταβολή 95 ευρώ μέχρι και 1η Μαίου)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 
YOGArt
Δούριδος 5, Παγκράτι, Αθήνα
TΗΛ. 6976308054 Νάντια
6938609486 Αννα
info@yogartpagrati.com

*δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος


title_vector.jpg Γιόγκα Νίντρα

H Yoga Nidra αποτελεί μια καθοδηγούμενη πρακτική χαλάρωσης κατά την διάρκεια της οποίας ο ασκούμενος φτάνει σε μια βαθιά κατάσταση "ύπνου" με πλήρη επίγνωση προκαλώντας έτσι τέλεια φυσική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλές ασθένειες, και συνάμα αποτελεί ισχυρό μέσο πρόληψης πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το στρες. Ανακαλύφθηκε μέσα από την μελέτη αρχαίων ταντρικών κειμένων από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Σημείωση: Η τεχνική αντενδείκνυται σε περιπτώσεις κατάθλιψης με φαρμακευτική αγωγή.

"Η πραγματική χαλάρωση μας επιτρέπει να ανακτούμε τη νοητική και σωματική δύναμη και να την συγκεντρώνουμε σε μια κατεύθυνση. Έτσι η γιόγκα νίντρα δυναμώνει την δύναμη της θέλησης και μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε τη ζωή μας" -Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι-

Γιόγκα Νίντρα// Καθοδηγούμενη Βαθιά Χαλάρωση
Παρασκευή 20.30-21.30 (και μια φορά το μήνα κάθε 1η Παρασκευή)
Καθοδηγητής : Καλαντίδου Μαργαρίτα
Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία ή στο
info@yogartpagrati.com

Μαργαρίτα Καλαντίδου: 
Aπόφοιτη του εκπαιδευτικού της σχολής μας και με επιπλέον ώρες εκπαίδευσης στην yoga nidra με την Κατερίνα Βακάλη. 

 

title_vector.jpg Γιόγκα από τη καρδιά

Αγαπημένοι μας φίλοι και μαθητές, σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε να μαζέψουμε φάρμακα (παιδικά αντιβιωτικά εκτός augmentin & κολλύρια με αντιβίωση) για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών της Καρδιάς. Ας συνειδητοποιήσουμε πως η αληθινή ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ απαιτεί ΔΡΑΣΗ!

Προσφέρουμε μια τάξη γιόγκα καθοδηγούμενη από την Νάντια, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. Οσοι προσέλθουν θα πρέπει να παραδώσουν πριν το μάθημα όποια και όσα φαρμακα θέλουν τα οποία θα έχουν αγοράσει απο φαρμακείο. ΔΕΝ δεχόμαστε χρήματα, συλλέγουμε ΜΟΝΟ παιδικά αντιβιωτικα εκτός augmentin και κολλύρια με αντιβίωση καθώς για τα συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη. Μετά το μάθημα θα γνωρίσουμε κάποιους από τους γιατρούς, θα παραδώσουμε τα φάρμακα και θα μας μιλήσουν για το έργο τους.

Οι μαθητές της σχολής μας θα μπορούν από τωρα να προσφέρουν ότι μπορούν καθώς θα υπάρχει ένα ειδικό κουτί στην αίθουσα όπου θα μπορούν να αφήσουν φάρμακα.

Λίγα λόγια για την οργάνωση:
Η Οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» ιδρύθηκε με τη μορφή σωματείου το έτος 2001 από 10 ελληνικές οικογένειες. 
(Αριθμός απόφασης Πρωτοδικείου:4229/2001, αριθμός μητρώου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - ΜΚΟ -
Υπουργείου Εξωτερικών: 131). 

Πολλά ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» πραγματοποίησαν, ως ομάδα, σειρά από ανθρωπιστικές αποστολές
κατά την περίοδο 1998-2001 που προηγήθηκε της ίδρυσης του σωματείου.

Η επωνυμία «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα: εκφράζει το βαθύ συναίσθημα της αγνής και ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία πηγάζει από την ψυχή τους, από την καρδιά τους.


title_vector.jpg Καλοκαιρινά μαθήματα

Mε πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε πως για τους μήνες Ιούνιο-Σεπτεμβριο σας προσφέρουμε απεριόριστα μαθήματα το μήνα με 60 ευρώ. Ας έχουμε ένα λόγο παραπάνω λοιπόν για συχνή πρακτική άσκηση και για εκπλήρωση προσωπικών στόχων.

Για τους μήνες αυτούς τα μαθήματα θα απευθύνονται σε όλους, χωρίς επίπεδα και κατεύθυνση. Το κάθε μάθημα θα δημιουργείται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε ημέρας και τη δυναμική της ομάδας. Οι ασκούμενοι έχουν τη δυνατότητα ευελιξίας σε όλα τα μαθήματα.

Καλή αντάμωση στα στρωματάκια μας!
 
 

title_vector.jpg Αcroyoga Transitions and Flows Workshop

Κυριακή 2 Απρίλίου στο YOGArt, καθοδηγούμενο από τον Γιάννη Καρβέλη Certified Acroyoga Immersion teacher.

Γνωρίστε και εμβαθύνετε πάνω στην αγαπημένη μας πρακτική της Acroyoga μέσα από ένα σεμινάριο που συνδυάζει τη Yoga, τα κατακόρυφα, τα ακροβατικά σε ζευγάρια και το Thai yoga massage! Συνδεθείτε με μια μεγάλη παρέα γεμάτη χαρούμενους ανθρώπους, έτοιμοι να υποστηρίξουν και να εμπιστευτούν, και αναπτύξτε την πρακτική σας σε επίπεδο που θεωρούσατε μέχρι τώρα ακατόρθωτο.

Το επίπεδο του εργαστηρίου είναι ανοιχτό για όλους. Δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία. Δεν χρειάζεται επίσης να φέρετε κάποιον μαζί σας, τα ζευγάρια και οι τριάδες δημιουργούνται εκεί.

Φέρτε την καλή σας διάθεση, όρεξη για συνεργασία και νέες γνωριμίες, και ελάτε να πετάξουμε παρέα!


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2017 17:00-20:30

-Solar Asana sequence
-Inversion Pyramids and Handstands
-Partner Acrobatics Calibrations
-Transitions and Flows
-Leg love / Thai yoga massage


Πληροφορίες/Συμμετοχές:

YOGArt
Δούριδος 5, Παγκράτι, Αθήνα
TΗΛ. 6976308054
info@yogartpagrati.com
www.yogartpagrati.com

- Το κόστος συμμετοχής είναι 20€ για τα μέλη του YOGArt & 25€ για μη μέλη. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

- Κλείστε τη θέση σας καθώς αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, στέλνοντας μέηλ με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και θα σας απαντήσουμε με όλες τις επιπλέον πληροφορίες.

- Για την παρακολούθηση απαιτείται η κράτηση της θέσης σας. Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από την εξόφληση του ποσού.


Λίγα λόγια για τον Γιάννη:
Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Καθώς εργαζόταν στην Αθήνα γνώρισε την AcroYoga και μέσα από αυτή τη γιόγκα, που άλλαξαν τη ζωή του για πάντα. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση δασκάλων Acroyoga.org Level 1 στο Μπαλί και Level 2 στο Μεξικό, με έδρα την Αθήνα ταξιδεύει σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, μοιράζοντας το πάθος του για την πρακτική διδάσκοντας μαθήματα, σεμινάρια και εκπαιδευτικά. Είναι Certified Acroyoga.org Immersion teacher, δάσκαλος Yoga (Hatha Yoga και Vinyasa Krama), Aerial Flow Yoga Level 2 του Anahata yoga Academy και έχει εκπαιδευτεί στο Τhai Υoga Μassage στο δίκτυο του Sunshine House. Του αρέσει να συνδιάζει τα δυνατά στοιχεία της ακροβατικής με την καλύτερη δυνατή ποιότητα της επαφής σε κάθε συνεργατική προσπάθεια, χτίζοντας έτσι διαδοχικά και μεσά από ασφάλεια την εμπιστοσύνη και την τεχνική. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές λεπτομέρειες τις κάθε άσκησης, λεπτομέρειες οι οποίες κάνουν και τα πιο δύσκολα ακροβατικά εφικτά.


 

title_vector.jpg Eργαστήρι Ταϋλανδέζικης Μάλαξης
 

18- 19 Μαρτίου 2017
Εργαστήρι Ταυλανδεζικης μάλαξης (15 ώρες)

Βασικές τεχνικές ανακούφισης & αποθεραπείας με τον Αλέξανδρο Σταυρινό.

Στο εργαστήρι αυτό θα μας δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις τεχνικές μιας αρχαίας θεραπευτικής τέχνης, του Thai massage. Θα εξασκηθούμε στο να χρησιμοποιούμε το σωμα μας, τη στάση μας και την αναπνοή μας για την εκτέλεση κάποιων βασικών τεχνικών. Θα μαθουμε να αγγίζουμε με καλή πρόθεση και αγάπη έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε το θεραπευτικό άγγιγμα που όλοι έχουμε μέσα μας.

Η συγκεκριμένη τέχνη μάλαξης γίνεται πάνω από τα ρούχα χωρίς την χρήση λαδιού. Ο πρακτικός του Ταϋλανδέζικου μασάζ χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, παλάμες, πήχεις, αγκώνες, γόνατα και πατούσες του για να ασκήσει πιέσεις και διατάσεις στις ενεργειακές γραμμές του σώματος του δέκτη, ξεκουράζοντας όλο του το σώμα"

Απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα και πιλάτες για να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνική ως εργαλείο ανακούφισης/αποθεραπείας στους μαθητές τους, αλλά και για όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν γενικά την τεχνική.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο:
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος έδειξε ενδιαφέρον για τα «εσωτερικά» και πνευματικά θέματα της ζωής από τα χρόνια της εφηβείας.
Έχει ταξιδέψει πολύ στην Αφρική και την Ασία και πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τις θεραπευτικές παραδόσεις και τεχνικές των λαών αυτών. Μετά από κάποια χρόνια εργασιακής αναζήτησης σε διάφορους τομείς αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ακολουθώντας ένα πιο πνευματικό μονοπάτι. Υποφέροντας από αυχενικό σύνδρομο ανακάλυψε πως μια εναλλακτική προσέγγιση θα τον βοηθούσε. Έτσι ανακάλυψε ότι το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ ή Τάι Γιόγκα Μασάζ δεν αποτελεί μόνο μια βαθιά και δυνατή θεραπευτική μέθοδο αλλά και ένα πνευματικό μονοπάτι. Ένιωσε πως ο ρόλος του ήταν να μοιραστεί αυτή του τη γνώση με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.
Σπούδασε Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ με τον μάστερ Asokananda και με τον Arno L’Hermitte του Sunshine Network καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σχολή Shiatsu (με σύνολο πάνω από 600 ώρες διδασκαλίας), Πρανική Θεραπεία με την Helen Weeks και 1ο και 2ο βαθμό Reiki με την Ελένη Σκόνδρα. Ο Αλέξανδρος ενσωματώνει τα δύο (Thai Massage και Reiki) δημιουργώντας έτσι μια ακόμη πιο δυναμική και βαθιά εμπειρία. Ασκείται επίσης και στη διαλογιστική τεχνική της Vipassana.

Για πληροφορίες & κρατήσεις
YOGArt, Δούριδος 5, Παγκράτι, Αθήνα
tel. 6976308054 (Nadia)
info@yogartpagrati.com 

Κόστος 2ημέρου: 
140 ευρώ*/ Απαραίτητη προκαταβολή 50% μέχρι και 10 Μαρτίου για την κράτηση θέσης.

*δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος 

 

 

title_vector.jpg YOGA & SPA- detox & rejuvenate

3-5 Μαρτίου 2017
Alkyon Resort Hotel & Spa 

Το YOGArt σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο αναζοωγόνησης & αποτοξίνωσης με restorative asana το πρωί, pranayama/ meditation το απόγευμα, χορτοφαγική διατροφή και πολύ ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση στο Σπα του Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι Κορινθίας (1 ώρα από την Αθήνα).

Το πακέτο περιλαμβάνει:
- 4 μαθήματα γιόγκα,
- 2 διανυκτερεύσεις,
- 2 πρωινά γεύματα και 2 βραδινά,
- απεριόριστο σπα, σάουνα, χαμάμ & τσακούζι, κολύμπι σε εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Κόστος συμμετοχής:
220 ευρώ* (με προκαταβολή 50% μέχρι και 19/2)
*δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις:
YOGArt
Δούριδος 5, Παγκράτι, Αθήνα
TΗΛ. 6976308054
info@yogartpagrati.com
www.yogartpagrati.com

 

title_vector.jpg Acroyoga Calibrations
 

Αcroyoga Partner Acrobatic calibrations την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο YOGArt, καθοδηγούμενο από τον Γιάννη Καρβέλη (Certified Acroyoga Immersion teacher).

Γνωρίστε και εμβαθύνετε πάνω στην αγαπημένη μας πρακτική της Acroyoga μέσα από ένα σεμινάριο που συνδυάζει τη Yoga, τα κατακόρυφα, τα ακροβατικά σε ζευγάρια και το Thai yoga massage!

Συνδεθείτε με μια μεγάλη παρέα γεμάτη χαρούμενους ανθρώπους, έτοιμοι να υποστηρίξουν και να εμπιστευτούν, και αναπτύξτε την πρακτική σας σε επίπεδο που θεωρούσατε μέχρι τώρα ακατόρθωτο.

Το επίπεδο του εργαστηρίου είναι ανοιχτό για όλους. Δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία. Δεν χρειάζεται επίσης να φέρετε κάποιον μαζί σας, τα ζευγάρια και οι τριάδες δημιουργούνται εκεί.

Φέρτε την καλή σας διάθεση, όρεξη για συνεργασία και νέες γνωριμίες, και ελάτε να πετάξουμε παρέα!
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11/2016 16:00-19:00
Solar Asana sequence 
Inversion Pyramids and Handstands
Foundation of Partner Acrobatics 
Leg love / Thai yoga massage

Για πληροφορίες & κρατήσεις
YOGArt, Δούριδος 5, Παγκράτι, Αθήνα
tel. 6976308054 (Nadia)
info@yogartpagrati.com 

 

 

title_vector.jpg 3ημερο στην Παλαιά Επίδαυρο. 

Ήρθε η ώρα για την καλοκαιρινή εκδρομή της σχολής μας! Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος εγγυώμαστε ένα αναζωογονητικό & διασκεδαστικό 3ημερο στην Παλαιά Επίδαυρο. 
 

Λίγα λόγια για τη τοποθεσία
Ανάμεσα στα καταπράσινα από πεύκα βουνά της ανατολικής Πελοποννήσου και της γαλάζιας θάλασσας του Σαρωνικού σε έναν πανέμορφο κόλπο, βρίσκεται η Επίδαυρος με το φυσικό της λιμάνι. Γύρω από την πόλη, οι πορτοκαλιές και οι ελιές που αποτελούν τα βασικά αγροτικά προϊόντα του τόπου, δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα γεμίζοντας τον αέρα με ευωδιαστές μυρωδιές την Άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού προσφέρουν μια άλλη οικονομική λύση για τους κατοίκους της Επιδαύρου, με το ψάρεμα να αποτελεί μια αλλη βασική ασχολία. Στο λιμάνι της Επιδαύρου μπορεί κανείς να απολαύσει την γραφικότητα που προσφέρουν οι παραδοσιακές ψαρόβαρκες που είναι αραγμένες στο μικρό λιμάνι δίπλα στα ιστιοπλοϊκά και τουριστικά σκάφοι των επισκεπτών.
 
Η ομορφιά της Επιδαύρου, το πράσινο των πεύκων και το γαλάζιο της θάλασσας προσφέρουν μια μοναδική ηρεμία στο τοπίο. Αυτά ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τον θεό Ασκληπιό να δημιουργήσει το θαυμαστό Ασκληπιείο που κομμάτι του αποτελεί και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Οι νέοι κάτοικοι σεβάστηκαν την παράδοση και το Αρχαίο πνεύμα καταφέρνοντας να κάνουν την Αρχαία Επίδαυρο κέντρο του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής κουλτούρας.


Πρόγραμμα

 • Παρασκευή 24 Ιουνίου

14.00-15.00 Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια
15.00-19.00 Ελεύθερος χρόνος στην θάλασσα (50μ.απο τα δωματια)
19.00-21.00 Γιόγκα
21.30 Δείπνο 

 • Σάββατο 25 Ιουνίου

08.00-10.00 Γιόγκα
10.30-12.00 Πρωινό
12.00-17.00 Διάφορες δραστηριότητες στη θάλασσα (κολύμπι, ποδηλατα, ομαδικα παιχνίδια κλπ)
17.00-19.00 ξεκούραση στα δωματια
19.00-21.00 Γιόγκα
21.30 Δείπνο

 • Κυριακή 26 Ιουνίου

08.00-10.00 Γιόγκα
10.30-12.00 Πρωινό
12.00 Βόλτα στο Ναύπλιο για καφέ και φαγητό ή εναλλακτικά σε διαφορετική παραλία ή/και επίσκεψη στην αρχαία Επίδαυρο μετά απο συνεννόηση με την ομάδα και επιστροφή Αθήνα ελεύθερα ο καθένας στον χρόνο του.

Μετακίνηση
Η μετακίνηση θα γίνει με αυτοκίνητα γι αυτό δηλώστε αν έχετε ή αν χρειάζεστε!

Διαμονή

Η διαμονή μας θα είναι στο Sunny Garden σε δικλινα ή τρίκλινα δωματια. Δηλώστε εκ των προτερων εαν θέλετε να είστε με συγκεκριμένα άτομα στο δωμάτιο. Μπείτε στον σύνδεσμο επίσης για να δείτε φωτογραφίες από τα δωμάτια. Δυνατότητα μονόκλινου κατόπιν συνεννόησης και σαφώς με αύξηση στο κόστος.

Διατροφή
Το μενού θα είναι αυστηρά χορτοφαγικό. Καθώς το μεσημεριανό γεύμα είναι ελεύθερο μην ξεχασετε να εχετε μαζί σας φρούτα και σνακ. Ενημερώστε μας για αλλεργίες και περιορισμούς στο φαγητό.

Κόστος
Κόστος συμμετοχής 180 ευρώ για όσους είναι ενεργά μέλη στο YOGArt  ή 200ευρώ για μη μέλη. Δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μεχρι το αργότερο 15 Μαίου με προκαταβολή 100 ευρώ. Εξοφλείτε μεχρι και 10 μέρες πριν την εκδρομή. Στην τιμή περιλαμβάνονται: 4 διωρα μαθηματα γιόγκα, 2 διανυκτερεύσεις, 2 πρωινά και 2 βραδινα γευματα και όλες οι δραστηριότητες στη θάλασσα.
 
Extra Info
Να έχετε μαζί σας: Στρωματάκι γιόγκα και ό,τι χρειάζεται ο καθένας από τουβλάκια, ζώνες, ο,τι χρειάζεστε για την παραλία, πετσέτες, κουβαδάκια κλπ και την όπως κάθε φορά καλή σας διάθεση :)
Στα μαθήματα θα μας καθοδηγεί η Άννα με χαθα και βινυάσα γιόγκα!

Για πληροφορίες & κρατήσεις
info@yogartpagrati.com,
tel. 6976308054 nadia 

 

 

title_vector.jpg Μαθήματα ανατομίας στο YOGArt studio

1o Mέρος: Μυοσκελετικό σύστημα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2015, 14.00-16.30

Mε την καινούργια χρονιά, θα ξεκινησουν μαθήματα ανατομίας, μία φορά τον μήνα, για μαθητές αλλά και δασκάλους που θέλουν να φρεσκάρουν την μνήμη τους. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο καλύπτοντας το μυοσκελετικό σύστημα  και άλλα συστήματα του οργανισμού, όπως αναπνευστικό, κυκλοφορικό, κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς και διάφορες παθήσεις. Η ημερομηνίες θα ανανεώνεται και θα ανακοινώνεται στην σελίδα μας στο FB και στην ιστοσελίδα. 

Κόστος
30E (25Ε για τα μέλη του YOGArt)

Για πληροφορίες & κρατήσεις
info@yogartpagrati.com,
Tel: 2117100603, 6976308054, 6938609486

 

 

title_vector.jpg Colouring 2015 - YOGArt 2 years old 80s PARTY!!

yogart_80sparty.jpg

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, 22.00

Σας προσκαλούμε στο Πάρτυ για τα δυο χρόνια λειτουργίας της σχολής μας "Colouring 2015" (Χρωματίζοντας το 2015) στις 10 Ιανουαρίου και ώρα 20.00. Θα γίνει η Κοπή Πίτας για την καινούργια χρονιά, θα υπάρξει δώρο για τον τυχερό με το φλουρί, παρουσίαση-μικρό δρώμενο  Bharata Natyam (Ινδικός Χόρός) με την Χριστίνα Μαρκοπούλου και την Ιωάννα Ταμπαξή και έπειτα ακολουθεί το μεγάλο 80s Party, στα deck dj Magic.

Χρώμα-Χαμόγελο-Χορός! Φορέστε ότι πιο έντονο χρωματικά έχετε και ελάτε να χορέψουμε με τη μουσική μιας δεκαετίας που αγαπάμε!


title_vector.jpg Oδοιπορικό στο Ζαγόρι

Γιόγκα - Πεζοπορία - Ράφτινγκ

Πότε;
27 Ιουνίου με 1η Ιουλίου. Διάρκεια: 5 ημέρες.

Που;
Στον παραδοσιακό οικισμό Δίλοφο! Ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ζαγορίου. Απέχει 33 χλμ. από τα Γιάννενα και ανήκει στο Δήμο Ζαγορίου. Το υψόμετρο στην πλατεία φτάνει τα 880 μ. Στις απογραφές πληθυσμού εμφανίζεται με 20 μόνιμους κατοίκους. Έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός. Έχει απαγορευθεί η ανέγερση νέων κτηρίων, στα δε υπάρχοντα επιτρέπεται μόνο η συντήρηση, η αναστήλωση, η αποκατάσταση και η αναπαλαίωση.

Διαμονή;
Στο “Γαία”. Ένα αρχοντικό του 1862 που έχει μετατραπεί σε ξενώνα.
http://www.gaia-dilofo.gr

Η διατροφή μας;
Πλούσιο σπιτικό πρωινό στον ξενώνα Γαία. Βραδινό στο εστιατόριο του χωριού «Λίθος». Φαγητά μαγειρεμένα με μεράκι, βασισμένα στις παλιές καλές συνταγές,με υλικά που αντιπροσωπεύουν το χρώμα του Ζαγορίου. Φρεσκοζυμωμένο ψωμί και φυσικά πίτες με φύλλα πλασμένα στο χέρι.
http://lithos-dilofo.gr/kouzina-lithos-zagori/

Πρόγραμμα;

 • Σάββατο 27 Ιουνίου

- 08.00 εκκίνηση με στάση Μετέωρα
- 16.00 άφιξη στο Δίλοφο. Τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση.
- 19.00 Γιόγκα
- 20.30 δείπνο
- 22.00 ύπνος

 • Κυριακή 28 Ιουνίου

- 06.00 Γιόγκα
- 07.30 πρωινό
- 08.00 αναχώρηση για Μικρό Πάπιγκο. Ορειβασία στη Δρακόλιμνη (~8 ώρες)
- 18.00 (ή την ώρα που θα επιστρέψουμε) ξεκούραση στα δωμάτια
- 19.00 Γιόγκα νίντρα
- 20.30 δείπνο
- 22.00 ύπνος  

 • Δευτέρα 29 Ιουνίου

- 06.00 Γιόγκα
- 07.30 πρωινό
- 08.00 αναχώρηση για κατάβαση στο φαράγγι του Βίκου (~ 6 ώρες)
- 18.00 (ή την ώρα που θα επιστρέψουμε) ξεκούραση στα δωμάτια
- 19.00 Γιόγκα νίντρα
- 20.30 δείπνο
- 22.00 ύπνος 

 • Τρίτη 30 Ιουνίου

- 06.00 Γιόγκα
- 07.30 πρωινό
- 08.00 αναχώρηση για ράφτινγκ στο Βοιδομάτι (~ 2 ώρες) και μετά στις κολυμπήθρες του Πάπιγκου για βουτιές.
- 18.00 (ή την ώρα που θα επιστρέψουμε) ξεκούραση στα δωμάτια
- 19.00  partner restorative asanas
- 20.30 δείπνο. Είναι το τελευταίο μας βράδυ και θα αργήσουμε λίγο να κοιμηθούμε απολαμβάνωντας την ξαστεριά στο χωριό.

 • Τετάρτη 1η Ιουλίου

- 07.30 Γιόγκα
- 09.30 πρωινό
- 11.00 αναχώρηση για Αθήνα. Πέρασμα από το Θεογέφυρο. Στάση στα Μετέωρα. 

Μετακίνηση;
θα κανονιστεί car-pooling ανάμεσα στους συμμετέχοντες, οπότε στις δηλώσεις σας αναφέρατε αν έχετε ή χρειάζεστε αυτοκίνητο.

Κόστος;
290 ευρώ (περιλαμβάνει: διαμονή, διατροφή & όλες τις δραστηριότητες)
** 50% προκαταβολή θα πρέπει να δοθεί μέχρι και τις 30 Μαίου για την κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες & κρατήσεις
info@yogartpagrati.com,
tel. 6976308054 nadia

 

 

title_vector.jpg Σεμινάριο για τη διαχείριση του άγχους

ortona_photo.jpg

Όπως μας έγραψε ο Αλεσάνδρο:
Μετά το καλοκαίρι πάντα αισθανόμαστε περίεργα. Στην αρχή όταν βγαίνουμε από την ρουτίνα αισθανόμαστε υπέροχα αλλά όταν και η ξεκούραση γίνει συνήθεια τότε η ενέργεια μας πέφτει ξανά. Καπνίζουμε και τρώμε περισσότερο, καταναλώνουμε αλκοόλ για να διασκεδάσουμε, ξενυχτάμε. Όσο η ενέργεια μας πέφτει, εύκολα αισθανόμαστε άγχος και γινόμαστε πιο αντιδραστικοί. Έτσι περιμένουμε να γυρίσουμε ξανά στη ρουτίνα μας καθώς αυτό θα φέρει τάξη και σταθερότητα στη καθημερινότητα μας και ο κύκλος συνεχίζεται ξανά και ξανά. Είναι δύσκολο να μείνουμε στη μέση. Γιόγκα είναι η τεχνη του να ζεις μια ισορροπημένη ζωή χωρίς υπερβολές και εντάσεις. Ας επανασυνδεθούμε με τη πρακτική μας. Το κέντρο μας είναι πάντα εκεί, όπως και μεις!

Κόστος
25E (20Ε για τα μέλη του YOGArt)

Για πληροφορίες & κρατήσεις
info@yogartpagrati.com,
Tel: 2117100603, 6976308054, 6938609486

 

 

title_vector.jpg  Bharatanatyam : η τέχνη του ανθρώπου

indian_dance.jpg

Ένας ινδικός μύθος απ' τα παλιά αναφέρει ότι καθώς τα ήθη των ανθρώπων άρχισαν να εκπίπτουν και να χάνουν την ενάρετη "χρυσή" φύση τους, ο θεός Shiva δημιούργησε μια πολυσύνθετη τέχνη με σκοπό να μεταδώσει την πνευματικότητα στο ανθρώπινο γένος. Πρόκειται για τον κλασικό ινδικό χορό "Bharatanatyam", που γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στην επικράτεια του Tamil Nadu της νότιας Ινδίας. Εκτός από την απαράμιλλη χορευτική τεχνική του, έχει πολλά οχήματα έκφρασης, όπως η γλώσσα των χεριών, οι ρυθμοί των ποδιών και σωματοποίηση μύθων και ιστοριών. Η εναλλαγή θηλυκής (lasya) και αρσενικής (tandava) ενέργειας και η επαφή με μια πιο συνειδητή αναπνοή επενεργούν τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή και στο πνεύμα του χορευτή, μυώντας τον σε μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

Στο μάθημα θα έχουμε τη δυνατότητα να διδαχθούμε :

- την τεχνική των adavus (=οικογένειες κινήσεων)
- τη γλώσσα των χεριών (=mudras)
- πολλαπλούς ινδικούς ρυθμούς (=talam)χορογραφικούς συνδυασμούς για την σταδιακή κατανόηση ολόκληρων μερών του χορού
- ινδική ποίηση και μύθους


Το warm-up θα αποτελείται από ένα συνδυασμό τεχνικών (body awareness, release technique, yoga) με έμφαση στην σπονδυλική στήλη και την αναπνοή.


Σημ. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ινδικό χορό και τη φιλοσοφία του και δεν χρειάζεται προηγούμενη επαφή με το είδος.title_vector.jpg "Match your nature with nature" (25-27/07):

3 μέρες με γιόγκα, χαλάρωση, απόλαυση της φύσης, φιλοσοφικές συζητήσεις και δημιουργικές δράσεις. Συγχρονίζουμε τη γιόγκικη πρακτική μας με τους ρυθμούς της φύσης ξεκινώντας τη πρωινή μας πρακτική με την ανατολή του ήλιου και τελειώνοντας τη βραδινή μας πρακτική με τη δύση. Χανόμαστε στο μπλε της θάλασσας, διαλογιζόμαστε τον ήχο των κυμάτων, αναλύουμε φιλοσοφικά γιογκικά ζητήματα και απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα μας ζωγραφίζοντας μάνταλα.


Που:
Στα πανέμορφα δίκλινα δωμάτια της Οικίας Καραπάνου.
Χτισμένη στα μέσα του 19ου αιώνα, είναι ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της Αίγινας. Το κτήμα της Οικίας είναι περίπου 20 στρέμματα. Ένα μέρος καλύπτεται από φιστικιές. Το υπόλοιπο είναι ένας μεγάλος και αρχαίος κήπος με αιωνόβια δένδρα, που αγκαλιάζει την Οικία σαν όαση. Στο πάνω μέρος του κτήματος ο παλιός μύλος στέκεται στην μέση ενός μικρού πευκοδάσους, με το αλώνι του στο πλάι. Στο κέντρο του κήπου ένα μονοπάτι οδηγεί στην θάλασσα, στα πέντε λεπτά με τα πόδια.


Διατροφή:
Ελληνική και διεθνής κουζίνα, ελαφριά, γευστική και χορτοφαγική. Μόνο φυσικά βιολογικά προϊόντα, φρέσκα και στην εποχή τους.


Γιόγκα:
Ολοκληρωμένη γιόγκικη πρακτική με την Άννα & την Νάντια. Περιλαμβάνει άσανα δυναμική το πρωί και χαλαρωτική το απόγευμα, σιωπηλό κάθισμα, τεχνικές αναπνοής, γιόγκα νίντρα και φιλοσοφία.


Αναλυτικό πρόγραμμα:


Παρασκευή 25/7:

από τις 10.00 άφιξη και τακτοποιηση στα δωμάτια

- 13.30 μεσημεριανό γεύμα
- 14.30 μεσημεριανή ανάπαυλα
- 17.30 δίωρη πρακτική γιόγκα (ασανα-τεχνικές αναπνοής-γιόγκα νίντρα- διαλογισμός στη δύση του ήλιου)
- 20.00 βραδινό δείπνο
- 21.00 δημιουργικός χρόνος (ζωγραφική μανταλα)
- 22.30 υπνος


Σάββατο 26/7:

- 5.30 τριωρη πρακτική γιόγκα (ασανα-τεχνικές αναπνοής-διαλογισμός, με την ανατολή του ήλιου)
- 9.00 πρωινό
- 10.00 ελεύθερος χρόνος στη θάλασσα
- 13.30 μεσημεριανό γεύμα
- 14.30 μεσημεριανή ανάπαυλα
- 17.30 δίωρη πρακτική γιόγκα (ασανα-τεχνικές αναπνοής-γιόγκα νίντρα- διαλογισμός στη δύση του ήλιου)
- 20.00 βραδινό δείπνο
- 21.00 Το οκταπλό μονοπάτι της γιόγκα του Πατάντζαλι (ανάλυση-συζήτηση)
- 22.30 υπνος


Κυριακή 27/7:

- 5.30 τριωρη πρακτική γιόγκα (ασανα-τεχνικές αναπνοής-διαλογισμός, με την ανατολή του ήλιου)
- 9.00 πρωινό
- 10.00 ελεύθερος χρόνος στη θάλασσα
- 13.30 μεσημεριανό γεύμα
- 14.30 μεσημεριανή ανάπαυλα
- 17.00 δίωρη πρακτική γιόγκα (ασανα-τεχνικές αναπνοής-γιόγκα νίντρα)

- 19.30 αναχώρηση


Κόστος:
- 3 μέρες: 220 ευρώ (περιλαμβάνει: διαμονή, διατροφή & 15 ώρες πρακτική γιόγκα)
- 2 μέρες Σαβ.& Κυρ. 150 ευρώ

**50% προκαταβολή θα πρέπει να δοθεί μέχρι και τις 25 Ιουνίου για την κράτηση θέσης


Για πληροφορίες & κρατήσεις
info@yogartpagrati.com, tel. 6976308054 nadia2117100603title_vector.jpg  Κυριακή 27/04: "The path of the heart"

ortona_photo.jpg

10:00-11:30 Reading Arnaud Desjardin "the path of the heart", Agios Pavlos 1 letter to Corinthians "love" and discuss about it, how Yoga is just a different world to express the same concept that Humans are searching from thousands of years, the fullness of detached love, union with the source.

11:30-13:00 Asana, Pranayama and Bandhas together for a complete opening in body and emotions 

13:00-14:00 Meditation on Anahat chakra and Yoga Nidra.

Reserve your place:
info@yogartpagrati.com (όνομ/νο & τηλέφωνο)
2117100603, 6976308054, 6938609486

Κόστος:
20euro for YOGArt members
25euro for others

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ALESSANDRO ORTONA 
O Alessandro είναι γεννημένος στην Ιταλία το 1966 και ξεκίνησε να κάνει γιόγκα στην ηλικία των 15 ετών υπό την επιρροή της μητέρας του και δασκάλων που σύχναζαν στο σπίτι τους. Κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, δούλεψε στη ναυτιλία για αρκετά χρόνια. Σε αναζήτηση ενός απλούστερου και πιο εμπνευσμένου τρόπου ζωής εγκατέλειψε την καριέρα του και πήγε στην Αντίγκουα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετά από 6 χρόνια αποφάσισε να αφιερωθεί στη γιόγκα. Γνώρισε τον μεγάλο yogi Sri Sri Sri Satchidananda, από τον οποίο διδάχθηκε τη βάση της αρχαίας παράδοσης της “Hatha Yoga”.

 

title_vector.jpg  Vinyasa Master Class with live percussion 

vinyasa_mandala.jpg

Οι Ανοιξιάτικες μέρες πλησιάζουν και μείς περιμένουμε σαν μικρά παιδιά να ανοίξουν τα μπουμπούκια, να ανθίσουν τα δέντρα, να γευτούμε χρώματα και μυρωδιές και να απλωθούμε σε εκδρομές.

Το YOGArt καλωσορίζει την Άνοιξη στις 30 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή στις 11.00π.μ, με την vinyasa υπό την συνοδεία κρουστών. Αλλάζουμε ρυθμό, ρέουμε μέσα στην σιωπή και κλείνουμε με μια δημιουργική δράση, ζωγραφίζουμε όλοι μαζί ένα mantala υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Γιώργου Κατεβένη.

Η mantala είναι ένα γεωμετρικό σχέδιο το οποίο συμβολίζει το σύμπαν. Η λέξη προέρχεται από την ρίζα manda που σημαίνει ουσία και la που σημαίνει το εμπεριέχον. Η πηγή της mantala είναι το κέντρο της, μια τελεία, ο σπόρος από τον οποίο θα αναπτυχθεί όλο το σχέδιο. Το σπέρμα, η σταγόνα, η ιδέα προηγείται της μορφής, το κέντρο μας. Σκοπός του είναι να εξουδετερώσει τον διαχωρισμό υποκειμένου- αντικειμένου.

Το κέντρο σχηματοποιείται ως “η ουσία” και η περιφέρεια ως “κατανόηση” αφού σαν ολοκληρωμένη εικόνα mantala σημαίνει κατανοώντας την ουσία. Ο κύκλος που σχηματίζεται συμβολίζει την δυναμική συνειδητότητα του σχεδίου. Το σχέδιο έπειτα αποτελεί αντικείμενο διαλογισμού και μέσο συνειδητοποίησης της θεικότητας του σύμπαντος και ότι αυτή ενυπάρχει στον καθέναν από εμάς.  

 
Λίγα λόγια για το μάθημα
Εμπνεόμενοι απο το σχήμα της σπονδυλικής μας στήλης, από τον παλμό της αναπνοής μας και φυσικά από την ποιότητα του νερού δημιουργούμε στην πρακτική μας την αίσθηση του ανάλαφρου σώματος, της φυσικής ροής και της ευκολίας και άνεσης για να κινηθούμε αλλά και να ακινητοποιηθούμε. Στόχος του μαθήματος είναι η αίσθηση της φυσικότητας και της αρμονίας με το χωροχρόνο μας. Sukha becomes Sthira/Shtira becomes Sukha.

Κόστος: 20Ε
Απαραίτητη ή κράτηση θέσης στο email:info@yogartp
agrati.com στέλνοντας ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ή στα τηλέφωνα: 2117100603, 6976308054, 6938609486

Καθοδηγούν: Άννα Ταμπαξή, Ιράνα Σάμιτα (Κρουστά), Γιώργος Κατεβένης (Ζωγραφική)

 

title_vector.jpg  Κυριακή 23/03: "108 Surya Namaskar for a cause"

108surya_photo.jpg

Σύμφωνα με την αρχαία ινδική παράδοση οι 108 χαιρετισμοί στον ήλιο είχαν τελετουργικό χαρακτήρα. Η εκτέλεση τους γινόταν κάθε φορά που άλλαζε η εποχή, ή για τον εορτασμό κάποιου γεγονότος ή απλά για να συναντηθούν όλοι μαζί για έναν καλό σκοπό. Ο αριθμός 108 για πολλούς λόγους θεωρείται ιερός. Μερικοί από αυτούς είναι:

* Οι Ουπανισαδες είναι 108, όπως και οι σούτρες του Πατάντζαλι.
*Ο Βούδας είχε 108 ονόματα, όπως και ο Σίβα.
*108 καρπούς έχει ένα θιβετανικό μάλα, όπως επίσης και το καθολικό ροζάριο κ.α...

Ας συναντηθούμε όλοι στις 23 Μαρτίου Κυριακή ώρα 12 μμ στο YOGArt για να δοκιμάσουμε τα όρια μας εκτελώντας 108 χαιρετισμούς, για να έρθουμε αντιμέτωποι με τους περιορισμούς του νου μας μεταμορφώνοντας την κίνηση σε διαλογισμό, και πάνω απ' όλα για να υπηρετήσουμε έναν ανώτερο σκοπό, έξω από το κάδρο του "Εγώ" μας, αφιερώνοντας τη πρακτική μας και προσφέροντας το υστέρημα μας στα "Δηλεσιώτικα Αδεσποτάκια" στηρίζοντας έτσι τη δράση τους.

Καθοδηγεί ό φίλος και συνοδοιπόρος μας Πάνος Κατσανδρής Evergreen Yoga Studios 

Δήλωση συμμετοχής:
info@yogartpagrati.com (όνομ/νο & τηλέφωνο)
2117100603, 6976308054, 6938609486

Kόστος:
Eλεύθερη εισφορά

 

title_vector.jpg  Κυριακή 23/02: "Yoga a path of purification"

ortona_photo.jpg

Στην επιστήμη της γιόγκα ο εξαγνισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Εξαγνίζω σημαίνει καθαρίζω το μονοπάτι από τα εμπόδια. Σε αυτό το σεμινάριο θα εκτελέσουμε γιόγκικους καθαρισμούς όπως: sutra neti, usha paan, kapalbhati και tratak. Αυτές είναι πρακτικές για τον καθαρισμό της μύτης και του κεφαλιού γενικά. Μετά τους καθαρισμούς θα κάνουμε τεχνικές αναπνοής για να ενεργοποιήσουμε τη ζωτική μας ενέργεια και να ετοιμάσουμε το σώμα μας για άσανα. Στο τέλος θα απορροφηθούν όλες οι ευεργεσίες του σεμιναρίου μέσω της γιόγκα νίντρα.

Δήλωση συμμετοχής:
info@yogartpagrati.com (όνομ/νο & τηλέφωνο)
2117100603, 6976308054, 6938609486

Κόστος:
20euro for YOGArt members
25euro for others

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ALESSANDRO ORTONA 
O Alessandro είναι γεννημένος στην Ιταλία το 1966 και ξεκίνησε να κάνει γιόγκα στην ηλικία των 15 ετών υπό την επιρροή της μητέρας του και δασκάλων που σύχναζαν στο σπίτι τους. Κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, δούλεψε στη ναυτιλία για αρκετά χρόνια. Σε αναζήτηση ενός απλούστερου και πιο εμπνευσμένου τρόπου ζωής εγκατέλειψε την καριέρα του και πήγε στην Αντίγκουα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετά από 6 χρόνια αποφάσισε να αφιερωθεί στη γιόγκα. Γνώρισε τον μεγάλο yogi Sri Sri Sri Satchidananda, από τον οποίο διδάχθηκε τη βάση της αρχαίας παράδοσης της “Hatha Yoga”.

 

title_vector.jpg Celebration Day "One year YOGArt" 

celebratewithus.jpg

Το Σάββατο, στις 11 Ιανουρίου γιορτάζουμε έναν χρόνο πρακτικής στο YOGArt, ένα χρόνο γνωριμίας με ανθρώπους αξιόλογους και αγαπητούς, ένα χρόνο γεμάτο όμορφες στιγμές πάνω στο mat άλλοτε σιωπηλές, άλλοτε με χαμόγελα.

Ξεκινάμε με ανοιχτά δωρεάν μαθήματα για όλους εσάς και για όσους θα'θέλαν μας γνωρίσουν.
11.00-12.30
HathaYoga με την Νάντια
13.00-14.30
VinyasaYoga με την Άννα

Και λίγες ώρες μετά ακολουθεί ΠΑΡΤΥ με ζωντανή μουσική απο τους
JESWING , Χορτοφαγικό Φαγητό και Κοπή Πίττας. Τι θα ακούσουμε; Ορχηστρικές διασκευές πάνω σε γνωστούς τσιγγάνικους σκοπούς (και όχι μόνο), παιγμένες με σεβασμό στον ακουστικό ήχο αλλά και στον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του swingmanouche. Με διασκεδαστικούς αυτοσχεδιασμούς, και διάθεση άλλοτε εύθυμη και άλλοτε νοσταλγική, οι Jeswing σκαλίζουν το ρεπερτόριο του θρυλικού DjangoReinhardt και σας προσκαλούν για ... χορό!

Το ΠΑΡΤΥ ξεκινά στις 20.00
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής για την παρουσία σας στο Πάρτυ.
Παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε την παρουσία σας στέλνοντας
e-mail στο info@yogartpagrati.com γιατί πρέπει να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό ατόμων ώστε να τακτοποιηθεί το φαγητό ανάλογα.
 

je_swing.jpg

Οι Jeswing δραστηριοποιούνται στο χώρο της Swing-jazz μουσικής και του γαλλικού ιδιώματος "jazzmanouche", εμπνευσμένο από τη μουσική του μεγάλου τσιγγάνου κιθαρίστα DjangoReinhardt (1910-1953). Δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 από τέσσερις μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα αλλά με κοινή αγάπη για τη “jazz- manouche”. Έκτοτε εμφανίζονται σε πολλές εκδηλώσεις και χώρους που φιλοξενούν παρόμοια στυλ μουσικής και όχι μόνο, καθώς και σε Jazzfestivals και κοινωνικά events. Οι Jeswing είναι ένα ευέλικτο σχήμα που μπορεί να επεκτείνεται φιλοξενώντας άλλοτε μουσικούς κι άλλοτε χορευτές, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το φάσμα των ηχοχρωμάτων αλλά και των οπτικών παραστάσεων του ακροατή-θεατή. Η μουσική ατμόσφαιρα εναλλάσσεται από τη γλυκιά μελαγχολία μιας jazz μπαλάντας μέχρι την διασκεδαστική-χορευτική διάθεση των up-temposwing, με μελωδίες δανεισμένες από ολόκληρο το φάσμα της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Jazz της περιόδου 1920-1960.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!!!
Άννα και Νάντια

 

title_vector.jpg  Yoga for 2

yogafor2_seminar.jpg

COURAGE-GRATITUDE-MILDNESS-COMPASSION
 Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 12.00-15.00
 
Η πρακτική αυτή καλλιεργεί το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της μοιρασιάς ενός yoga mat με στόχο την κοινή εμπειρία, την εξερεύνηση της σωματικής επικοινωνίας, την αποδοχή των ορίων και της μοναδικότητας των άλλων, την ανακουφιστική διαδικασία της επαφής και της ανάπτυξης οικειότητας και εμπιστοσύνης, απαραίτητο στοιχείο ώστε να είμαστε υγιείς συγκινησιακά άνθρωποι. Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλους. 

Ενδεικτική δομή μαθήματος
Το μάθημα αποτελείται από 3 μέρη. Το 1ο μέρος περιλαμβάνει ασκήσεις εμπιστοσύνης για την εξοικείωση των ζευγαριών. Χρησιμοποιούμε συνήθως την αίσθηση της αφής για να ενδυναμώσουμε την επίγνωση διαφόρων σημείων του σώματος, μαθαίνουμε τη σωστή ευθυγράμμιση των οστών και συγχρονίζουμε την αναπνοή μας βρίσκοντας ένα ρυθμό που θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε μια βαθύτερη σύνδεση. Το 2ο μέρος περιλαμβάνει τις στάσεις. Δημιουργούμε συνδέσεις και ψάχνουμε σημεία επαφής μεταξύ των 2 σωμάτων τα οποία θα αποτελέσουν τον κοινό άξονα ώστε να μπορέσει η καινούργια στάση που δημιουργήσαμε να υπάρξει και να ισορροπήσει στον χώρο. Το 3ο μέρος περιλαμβάνει την αποθεραπεία χρησιμοποιώντας τεχνικές από την παραδοσιακή ταϋλανδέζικη μάλαξη (thai massage) και έπειτα ακολουθεί η τελική στάση χαλάρωσης στην οποία παραμένουμε τουλάχιστον 10’ δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στο εαυτό μας να βυθιστεί στον εσωτερικό του χώρο.

Καθοδηγούν: Άννα & Νάντια

Κόστος & τρόπος πληρωμής:
20€ (15€ για τα μέλη του YOGArt)

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής εγκαίρως, ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων για τη δημιουργία ζευγαριών.
 
 • NEWSLETTER >

 • Eπικοινωνία
  • btn_symbol_address.png Δούριδος 5 & Πρατίνου
  • btn_symbol_mobile.png 6976 308054 (Νάντια)
  • btn_symbol_mobile.png6938 609486 (Άννα)
  • btn_symbol_email.png info@yogartpagrati.com