title_vector.jpg  Περιγραφή μαθημάτων

Δουλεύοντας με τις ολιστικές αρχές της αρμονίας και της ενότητας, η γιόγκα είναι ένα μέσο για την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων. Αυτό γίνεται μέσα από την τεχνική των asanas (στάσεων), την pranayama(τον έλεγχο της αναπνοής) που οδηγεί στον έλεγχο του νου και τέλος μέσα από τον διαλογισμό που μας οδηγεί σε μια κατάσταση ένωσης με το βαθύτερο είναι μας.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε τις στάσεις (asanas) είναι δύο:

Είτε με την παραδοσιακή τους μορφή HathaYoga, δηλαδή στατικά, με συγκεκριμένο χρόνο παραμονής μέσα σε αυτές, δίνοντας μας ασφάλεια και χρόνο να παρατηρήσουμε και να διορθώσουμε την στάση καθώς και να αφουγκραστούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Το μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών, δίνεται έμφαση στην λεπτομέρεια, στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους μαθητές της γιόγκα.

Είτε με την πιο σύγχρονη-δυναμική μορφή τους Vinyasa, δηλαδή κινητικά με συνεχόμενη ροή και διαδοχή από την μια στάση (asana) στην άλλη, σε πλήρη συγχρονισμό με την αναπνοή και λιγότερο χρόνο παραμονής μέσα σε αυτές, παρέχοντας μας μια εσωτερική αποτοξίνωση λόγω της θερμότητας που αναπτύσσεται μέσω της ροής της κίνησης σε συνδυασμό με την αναπνοή. Οι λεπτομέρειες λιγοστεύουν, η έμφαση δίνεται στην ροή και στην σωστή τοποθέτηση του σώματος κατά την διαδοχή των στάσεων.

Vinyasa Yoga
Είναι μια προσωπική προσέγγιση της πρακτικής, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία από την Hatha και VinyasaYoga. Το μάθημα χτίζεται σταδιακά με ομαλά περάσματα από την ακινησία στην κίνηση, από το άδειο στο γεμάτο, από το κρύο στην θερμότητα, για να καταλήξει πάλι στην ακινησία. Το μάθημα διαγράφει ένα πλήρη κύκλο όπως οι φάσεις της Σελήνης, η κυκλική πορεία του ήλιου, ο κύκλος της ζωή μας. Δίνεται έμφαση στην ροή της σπονδυλικής στήλης, στην διαδοχή, στην πλαστικότητα και εκφραστικότητα της κίνησης. Το μάθημα απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές της γιόγκα, σε σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές.
 

Aerial Yoga 
To σύστημα που διδάσκεται είναι το "Aerial Flow Technique" ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης επηρεασμένο από τη γιόγκα, τα ακροβατικά, το fitness και τον χορό. Xρησιμοποιούμε την αιώρα σαν βοήθημα στις άσανας, σαν εργαλείο εκγύμνασης και αψηφούμε την βαρύτητα προσθέτωντας ακροβατικά στοιχεία. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο το μάθημα συναντάει τη ροή και τη χορογραφία. Γυμναζόμαστε με το ίδιο μας το βάρος αποκτώντας ευλιγισία, δύναμη, γρήγορα αντανακλαστικά, αυτοσυγκέντρωση και αυτοέλεγχο.

 Αντενδείκνυται για ανθρώπους με: Υψηλή/χαμηλή πίεση, προβλήματα καρδιάς, πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις, εγκυμοσύνη, γλαύκωμα/πίεση στα μάτια, προβλήματα αυχένα, επιληψία.
 

Yoga For Kids

Μέσα από το μονοπάτι της γιόγκα, τα παιδιά αποκομίζουν εκπληκτικά οφέλη. Σε φυσικό επίπεδο, αυξάνεται η ευλυγισία τους, η δύναμή, ο συγχρονισμός και η επίγνωση του σώματός τους. Αναπτύσσονται περαιτέρω η συγκέντρωση και το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Εξασκούνται, παίζουν, συνδέονται σε ένα βαθύτερο επίπεδο με τον εσωτερικό τους εαυτό και αναπτύσσουν μια πιο οικεία/κοντινή σχέση με τον φυσικό κόσμο  που τα περιβάλλει. Η γιόγκα βοηθά να αναδυθεί αυτό το υπέροχο φως που υπάρχει μέσα τους.

Μαθαίνουν τεχνικές αυτοθεραπείας, χαλάρωσης, και εσωτερικής πραγμάτωσης και τους δίνεται η δυνατότητα να περάσουν μέσα από τις προκλήσεις της ζωής με περισσότερη ευκολία. Η γιόγκα σε νεαρή ηλικία ενθαρρύνει την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της επίγνωσης του σώματος μέσα από μια σωματική πρακτική, που όμως δεν έχει ανταγωνισμό. Η παρότρυνση της συνεργασίας και της συμπόνοιας, αντί της αντιπαράθεσης, είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας.  

Η γιόγκα για παιδιά προσφέρει πλείστες δυνατότητες για την ενστάλαξη σοφίας, το μοίρασμα ευχάριστων στιγμών, αλλά και για την τοποθέτηση μιας βάσης για την δια βίου πρακτική, η οποία θα συνεχίσει να πηγαίνει βαθύτερα. Χρησιμοποιούμε τις άσανας για να μιμούμαστε τα ζώα και την συμπεριφορά τους, παίζουμε μουσική, διηγούμαστε παραμύθια, πλάθουμε ιστορίες με το σώμα και το νου και ζωγραφίζουμε έτσι ώστε ο χρόνος που περνούμε μαζί να έχει μια θεματικά συνδυαστική προσέγγιση στη μάθηση. 

Ένας διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος για να...
- Γνωρίσει το παιδί το σώμα του, να το σέβεται και να αισθάνεται άνετα με αυτό καθώς μεγαλώνει.
- Να αναπτύξει ευλυγισία, αυτοπεποίθηση, ισορροπία (σωματική & πνευματική), συγκέντρωση, αυτοσυγκέντρωση, δύναμη (εσωτερική & μυϊκή).
- Να έρθει σε επαφή με το σώμα του χωρίς πίεση, παρά μέσω της ψυχαγωγίας.
- Να είναι σε αφύπνιση με όλες τις αισθησεις του. 


Prenatal Yoga
Το διάστημα της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος διαφορετική στη ζωή κάθε γυναίκας. Με ήπιες ασκήσεις αναπνοής και σωματικές στάσεις, θέλουμε να βοηθήσουμε τη νέα ύπαρξη να βρεί το χώρο που χρειάζεται και να αγκαλιάσουμε τη διαδικασία της αλλαγής. Κάθε γυναίκα και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, αλλά γενικά το τμήμα είναι κατάλληλο για γυναίκες μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και μέχρι τον τοκετό, ανεξάρτητα από προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα..

 

Yoga Nidra
H Yoga Nidra αποτελεί μια καθοδηγούμενη πρακτική χαλάρωσης κατά την διάρκεια της οποίας ο ασκούμενος φτάνει σε μια βαθιά κατάσταση "ύπνου" με πλήρη επίγνωση προκαλώντας έτσι τέλεια φυσική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλές ασθένειες, και συνάμα αποτελεί ισχυρό μέσο πρόληψης πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το στρες. Ανακαλύφθηκε μέσα από την μελέτη αρχαίων ταντρικών κειμένων από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Σημείωση: Η τεχνική αντενδείκνυται σε περιπτώσεις κατάθλιψης με φαρμακευτική αγωγή.

"Η πραγματική χαλάρωση μας επιτρέπει να ανακτούμε τη νοητική και σωματική δύναμη και να την συγκεντρώνουμε σε μια κατεύθυνση. Έτσι η γιόγκα νίντρα δυναμώνει την δύναμη της θέλησης και μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε τη ζωή μας" -Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι-

Διδάσκει η Μαργαρίτα Καλαντίδου, απόφοιτη του εκπαιδευτικού της σχολής μας και με επιπλέον ώρες εκπαίδευσης στην yoga nidra με την Κατερίνα Βακάλη. 

 

Pilates personal training
Η μέθοδος pilates αναπτύχθηκε στην Αμερική από τον Joseph H. Pilates. Η αρχική ονομασία της μεθόδου ήταν contrology, η τέχνη του ελέγχου της κίνησης και αρχικά την υιοθέτησαν οι χορευτές. Το pilates βελτιώνει τη στάση του σώματος καθώς έχει σαν βασική αρχή την ευθυγράμμιση του σώματος, δυναμώνει όλο το σώμα, βελτιώνει την αναπνοή και εστιάζει στην κοιλιακή χώρα που στηρίζει και όλο τον κορμό (powerhouse). Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα μαθητών από αρχάριο μέχρι προχωρημένο και σε όλες της ηλικίες. To μάθημα πραγματοποιείται σε ατομικές συνεδρίες.